Kari z kořenové zeleniny – barvy, vůně a lehkost
Tohle jídlo voní po dálkách, ale chutná domácky. Sladkost mrkve, zemitost celeru a petržele se tu snoubí s jemným kari kořením a kokosovým mlékem. Spolu s bulgurem tvoří dokonalé vegetariánské jídlo – lehké, výživné a plné energie.
Kousek Indie, špetka Česka a spousta chuti v jednom talíři.
Recept (pro 4 porce):
- 2 mrkve, 1 petržel, ¼ celeru
- 1 cibule, 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kari koření, špetka kurkumy
- 200 ml kokosového mléka nebo smetany
- 200 g bulguru
- olej, sůl, pepř, citronová šťáva
Příprava:
- Na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte nakrájenou zeleninu a kari koření.
- Podlijte trochou vody, duste do změknutí, poté přilijte kokosové mléko a krátce provařte.
- Podávejte s uvařeným bulgurem a čerstvými bylinkami.
#HotelJuniorPoděbrady #VegetariánskéMenu #KariZelenina #LehkéAChutné #VikendoveMenu #HotelovkaPodebrady