Rajská omáčka – chuť dětství, která se neomrzí
Je to jídlo, které voní po domově. Hovězí maso vařené do měkka, jemná rajská omáčka s nádechem skořice a voňavé houskové knedlíky – kombinace, která má v české kuchyni svoje čestné místo. Každá rodina ji dělá trochu jinak, ale u nás v Junioru držíme tradici – poctivý vývar, trpělivost a kapka lásky.
Když se spojí chuť domova a vůně kuchyně, vznikne rajská.
Recept (pro 4 porce):
- 600 g hovězího masa (např. zadní)
- 1 cibule, 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku, 500 ml rajčatového pyré
- bobkový list, nové koření, pepř, cukr, sůl
- 1 l vývaru
- houskové knedlíky k podávání
Příprava:
- Maso vařte v osolené vodě s kořením doměkka (asi 1,5 h)
- Na oleji osmahněte cibuli, přidejte protlak a krátce orestujte
- Zalijte vývarem a rajčatovým pyré, oslaďte a dochuťte
- Omáčku povařte a přeceďte
- Podávejte s nakrájeným hovězím a houskovými knedlíky.
Polévka pórková s ovesnými vločkami
#HotelJuniorPoděbrady #ČeskáKlasika #RajskáOmáčka #DomácíKuchyně #VikendoveMenu #HotelovkaPodebrady